Liceul Teoretic Experimental Waldorf din Chişinău
Seminar practic "Minile fac, sufletul se bucură" cu participarea maestrilor din Germania

Seminarul cu tematica "Mîinile fac, sufletul se bucură" s-a desfăşurat între 17-22 octombrie 2011.

Obiectivele acestui seminar au fost: a) familiarizarea elevilor cu diferite instrumente muzicale a diferitor popoare ale lumii (cunoaştere – competenţe cognitive); b) implicarea elevilor în activităţi practice muzicale cu aceste instrumente (simţire) – competenţe afective; c) însuşirea metodelor de lucru cu diferite instrumente pentru confecţionarea instrumentelor muzicale simple din diferite materiale (competenţe practice – voinţa); d) familiarizarea elevilor cu metodele de lucru în scopul legătoriei de carte; e) familiarizarea elevilor cu tehnica linogravurii.

Elevii au fost îndrumaţi de docenţii din Germania: dl Hannes Heyne – prezentarea şi confecţionarea instrumentelor muzicale şi soţia lui, dna Andreea Botezan care a realizat legătoria de carte, pictura.

Seminarul a avut un ecou benefic în rândurile elevilor, deoarece scopul şi rezultatul a fost atins - confecţionarea instrumentelor muzicale din lemn şi legătoria (copertarea) cărţii. Instrumentele au fost făcute, ba chiar şi un mic concert am ascultat, iar în fotografiile de mai jos vedeţi câteva momente de lucru din cadrul seminarului.


Alege o altă galerie