Liceul Teoretic Experimental Waldorf din Chişinău
Galerii cu imagini tematice

Fotografiile sînt cel mai expresiv şi demonstrativ mijloc de a reda atmosfera şi acţiunea din şcoala noastră. Se poate descrie sau vorbi foarte mult la diferite teme, dar este mai bine a observa momentul, ba unele momente pot fi vazute şi în dinamică deoarece la unele teme avem serii fotografice minuţioase.

Lecție de arhitectură Construcția casei este epoca în mare măsură legată de aplicarea practică a cunoştinţelor dobândite la matematică (forme geometrice, unităţi de măsură şi cele patru operaţii). În acest fel se ţine cont de particularitatea gândirii copilului la această vârstă: înţelegerea lui este preponderent concret-intuitivă, abstractizarea fiind posibilă numai în anumite limite. Nu e de neglijat nici faptul că în acest context, al construcţiei, matematica primeşte un nou sens şi dă o mai mare motivaţie în învăţare. Lucrând cu diverse materiale (lemn, pământ, piatră etc.) şi diferite unelte, elevii dobândesc o mulţime de noi cunoştinţe. În acest an am reuşit cu clasa să construim un orăşel al piticilor din nuiele şi diferite construcții din cubuleţe de zahăr. Interesul în a înţelege şi a dobândi noi cunoştinţe a fost foarte mare. Dar cel mai important a fost interesul deosebit față de această epocă și implicarea elevilor în activități comune, în care s-a cerut comunicare, înțelegere, ajutor reciproc. Dirigintele clasei: Olga Munteanu

...Vezi mai mult
Seminar practic "Minile fac, sufletul se bucură" cu participarea maestrilor din Germania Seminarul cu tematica "Mîinile fac, sufletul se bucură" s-a desfăşurat între 17-22 octombrie 2011.

Obiectivele acestui seminar au fost: a) familiarizarea elevilor cu diferite instrumente muzicale a diferitor popoare ale lumii (cunoaştere – competenţe cognitive); b) implicarea elevilor în activităţi practice muzicale cu aceste instrumente (simţire) – competenţe afective; c) însuşirea metodelor de lucru cu diferite instrumente pentru confecţionarea instrumentelor muzicale simple din diferite materiale (competenţe practice – voinţa); d) familiarizarea elevilor cu metodele de lucru în scopul legătoriei de carte; e) familiarizarea elevilor cu tehnica linogravurii.

Elevii au fost îndrumaţi de docenţii din Germania: dl Hannes Heyne – prezentarea şi confecţionarea instrumentelor muzicale şi soţia lui, dna Andreea Botezan care a realizat legătoria de carte, pictura.

Seminarul a avut un ecou benefic în rândurile elevilor, deoarece scopul şi rezultatul a fost atins - confecţionarea instrumentelor muzicale din lemn şi legătoria (copertarea) cărţii. Instrumentele au fost făcute, ba chiar şi un mic concert am ascultat, iar în fotografiile de mai jos vedeţi câteva momente de lucru din cadrul seminarului.


...Vezi mai mult
Practica topografică 2012 în România Iată una din practicile noastre pe teren - anume practica topografică desfăşurată în perioada 5-12 mai 2012, împreună cu clasa a X-a a Liceului Waldorf Bucureşti. Elevii au fost găzduiţi la Complexul Turistic "Albota", jud. Sibiu. Natura, munții, pădurea, drumurile, potecile, castelul, cabana - toate pot fi măsurate și puse pe hârtie, iar luând în considerație emoțiile și entuziazmul elevilor de a vedea şi studia ceva nou - materia a fost însușită...

...Vezi mai mult
Practica topografică 2011 în România În conformitate cu planul de învăţământ al LTE Waldorf aprobat de ME al RM, în baza deciziei Colegiului Pedagogic şi acordului de parteneriat educaţional cu Liceul Waldorf din Bucureşti (România), în perioada 08-14.05.2011 a avut loc practica topografică a cl. a X-a la Complexul Turistic „Albota”, judeţul Sibiu, România, împreună cu clasa a X-a de la Liceul Waldorf din Bucureşti. Printre exercițiile practice de măsurări și calcule pe teren, tinerii au avut prilejul să admire frumusețea munților Făgăraşi, iar noi, cei ce urmărim imaginile de mai jos, credem că exercițiul a fost nu numai practic dar și sănătos, emoționant, folositor.

...Vezi mai mult
Iarmaroc şcolar mai 2011 Tradiționalul iaramaroc din primăvara anului 2011 a avut loc la sfârșit de luna mai. Copiii, pedagogii și părinții au fost ca întotdeauna prezenți - unii cu vânzarea, alții - cu cumpăraturile. Deoarece mai erau câteva zile până la încheierea anului școlar, copiii practic au sărbătorit începutul vacanței de vară...

...Vezi mai mult
Aplicarea culorilor pe hârtie

Unele lucrări din creaţia elevilor şcolii noastre în domeniul aplicării culorilor pe hârtie


...Vezi mai mult
Olimpiada Greacă 2012, Crimeia, Sevastopol Deja este o tradiţie frumoasă – la finele anului şcolar, în Sevastopol, tabăra „Omega” de pe malul mării, găzduieşte Olimpiada greacă pentru elevii claselor a V-a. Şcoli Waldorf din Ucraina, Rusia şi noi, de la Chişinău, în perioada 14-19 mai 2012, ne-an întâlnit ca nişte adevăraţi greci să creăm: muzică, teatru şi desigur – sport. Nu în zadar tocmai în Sevastopol a prins rădăcini această tradiţie – loc unde săpăturile arheologice povestesc clar despre viaţa grecilor din antichitate.

...Vezi mai mult
Sărbătoarea Primăverii Imagini de la sărbătoarea de Primăvară a clasei a II-a, anul de studii 2008-2009, învăţător-diriginte dna Vasilisa Popov 

...Vezi mai mult
Olimpiada Greacă în Şcoala noastră 2009 A devenit o tradiţie frumoasă organizarea olimpiadelor greceşti de către clasele a V-a a şcolii noastre.  Aici veţi "participa" şi Dumneavoastră la Olimpiada Greacă care a avut loc în primăvara anului 2009.

...Vezi mai mult
Olimpiada Greacă în Sevastopol anul 2010 Anul 2010 Sevastopol. Copiii noștri au participat la olimpiada Greacă, dar nu numai. Sevastopolul este un oraș unde ai la ce te uita. Marea cu delfinii, muzee istorice unele chiar sub cerul liber, monumente ale timpurilor mai vechi și mai contemporane. Imaginile de mai jos ne permit sa facem și noi o vizită în Sevastopol și să fim martori ai evenimentului.

...Vezi mai mult
Olimpiada Greacă în România Câteva secvenţe de la Olimpiada Greacă care a avut loc la Cluj-Napoca, România, 2006, la care au participat şi elevii noştri din cl. a V-a, însoţiţi şi îndrumaţi de diriginta Ana Brînza, profesorul de educaţia fizică - dl Andrei Dupceac şi dna Olga Munteanu, director-adjunct pentru instruirea metodică, învăţător-diriginte la clasele primare şi părinte al elevului din această clasă, Munteanu Adrian...

...Vezi mai mult
Diferite unghiuri de vedere Un set de imagini despre viaţa în Şcoala şi grădiniţa noastră în diferite momente şi din diferite unghiuri de vedere.

...Vezi mai mult
Repetiţiile spectacolului "Crăciunul 2007"

În Şcoala Waldorf pedagogii şi părinţii pregătesc împreună spectacole, prezentări, jocuri, concerte etc. Aici sânt imagini de la repetiţiile spectacolului "Craciunul 2007". (aproximativ 185 imagini)


...Vezi mai mult
Aplică culoare peste tot! Aplică culoare peste tot! Şi de ce nu, deşi prima ploiae va spăla totul, mai contează oare acesta? Copii au fost entuziasmaţi de rezultate.

...Vezi mai mult
Culoare şi material Culoare, material, mod de aplicare, variante simple şi mai complicate propuse copiilor şi executate de către ei. Materialele folosite sunt cele mai diferite: sticla, piatra, lemnul, gresia şi altele...

...Vezi mai mult
Septembrie 2011 La fiecare 1 Septembrie ne bucurăm de schimbările noi realizate prin diferite proiecte de reconstrucţii în liceu pe parcursul vacanţei de vară şi ca să nu pierdem acest moment, am făcut câteva poze. Deşi nu vor putea transmite întru totul atmosfera de "Nou", cel puţin vom avea cu ce compara la sfârşit de an şcolar.

...Vezi mai mult
Culoarea şi forma lutului Inafară de hârtie şi acuarelă se poate da culoare şi formă lutului...

...Vezi mai mult
Construcţia unei Case în ograda şcolii, cu participarea copiilor Secvenţe de la construcţia unei CASE. Un proiect extraordinar iniţiat de diriginta clasei a III-a, Lidia Fortuna, executat de elevi împreună cu părinţii lor, anul de studii 2007-2008. Copii au participat cu un deosebit entusiasm la toate etapele şi lucrările.

...Vezi mai mult
Interiorul Liceului Waldorf din Chişinău Interiorul Liceului Waldorf din Chişinău, reparaţiile au fost efectuate de părinţi şi pedagogi în vara anului 2008.

...Vezi mai mult
Iarmarocul în Şcoala noastră A devenit o tradiţie frumoasă a şcolii şi grădiniţei Waldorf din Chişinău organizarea iarmaroacelor în fiecare an - toamna şi primăvara.

...Vezi mai mult
Articole despre noi Articole despre noi: Imagini şi articole decupate şi scanate din reviste şi ziare sau alte publicaţii periodice

...Vezi mai mult
Balul Medieval Un spectacol deosebit au prezentat anul acesta(2010)clasa a șaptea, diriginte - dna Lidia Directorova, profesor de limba germană. Regizorul scenariului - profesor de istorie, dna Carolina Hristiuc, costumația și decorul scenei au fost pregătite de elevi împreună cu părinții lor, îndrumaţi de profesorul de educaţie tehnologică - dl Gheorghi Directorov. Balul a fost pe potriva acestei toamne frumoase, apoi a urmat Iarmarocul de Toamnă tradiţional școlii noastre.

...Vezi mai mult
...versiune penru inprimare